Friday, 8 November 2013

AL-KISAH PERKAD 2013

Assalammualaikum.

Event Pertandingan Kawad Kaki antara fakulti 2013 (PERKAD) ni sebenarnya telah berlangsung pada 27.10.2013(Ahad).Kiranya entry kali ni dah lapuk jugaklah citer dia.Tapi,nak buat macam mana,baru sekarang ada masa nak update pasal event ini.

Sebanyak 12 kompeni telah join event ini.Dan daripada 12 kompeni ni,Kompeni H,telah dapat giliran yang ke 11 untuk performed.Bila dah nombor 11 tu,bermakna tengah harilah jawabnya kita orang performed.

This sem,aku diberi kepercayaan untuk memimpin kompeni H.Satu penghargaan dan tanggungjawab yang berat untuk dipegang.Entahlah,kadang kala macam tak percaya pun ada.Yelah masa aku join PERKAD 2012,Komander Ayie yang lead kami.Sekarang,bila aku yang lead mereka,macam tak percaya aku yang berdiri dekat depan ambil alih tempat komander ayie.Can you imagined my feeling at that time?

Memandangkan event ini adalah kali pertama yang aku lead,maka kecuakan tu tak payah citerlah.Giler tak cuak.Dahlah ramai kot pada hari tu.Tapi,memandangkan ramai komander senior and the 7 siblings yang menyokong aku,ianya telah membakar semangatku untuk buat yang terbaik.Lagipun,pelatih-pelatih this sem memang awesome.Sebab mereka siap cakap,

"Komander,jangan nervous komander".


"Komander,boleh komander".

Hah,ayat-ayat cenggitu lagilah buat aku bertambah semangat.Tak mahulah hampakan harapan semua orang,walaupun amat berat untuk digalas.


Time masuk medan,memula memanglah cuak.Namun alhamdulillah,lama-kelamaan aku mampu mengawal kecuakan itu.Dan pelatih-pelatih sendiri sangat hebat.I'm pround for them.Adatlah,tetap walaupun ada yang buat salah,tapi aku tahu diorang dah buat yang terbaik.I saw their effort.

Dalam pukul 12 tengah hari,event untuk sebelah pagi pun berakhir.

*sesi petang

Sesi petang pulak adalah untuk announced who is the winner?

Dan alhamdulillah,kompeni H berjaya menduduki tempat ke-2.
Lebih manis lagi apabila,aku berjaya merangkul gelaran ketua platun terbaik.

Waktu dia annouced tu,nganga jugaklah aku.Tak expect pun dapat gelaran tu.Syukur dan alhamdulillah padaNya.
Inilah tongkat emas dan piala yang aku dapat tu :)



Bersama komander senior yang banyak menolong diri ini.

Dan,bagi aku,itulah kenangan+hadiah kami daripada 47 kepada komander senior sebelum kami berpindah ke Seremban,semester hadapan.



H-Coy Family







 Sila klik untuk tumbersaran.
Hah,yang kat atas ni adalah keputusan rasmi PERKAD 2013.

Tulang belakang kejayaan saya.Terima kasih atas segala tunjuk ajar,nasihat dan sentiasa bersama saya ketika saya down mahupun apabila saya rasa hampir berputus asa.Jasa kalian amat saya hargai dan akan dikenang sampai bebila.My love and respect goes to both of you....

Like seriously,waktu test suara and mantapkan suara,kalianlah yang sanggup bersama diri ini,memberi semangat ketika diri ini hampir berputus asa, dan juga apabila dimarahi dan nasib baik aku tak nangis time tu.Tapi,kalianlah yang sentiasa di sisi ini.Hmm,sem depan nak pindah dah.Apapun,beruntung dapat komander-komander senior yang awesome macam kalian.

Akhir kata,melalui event ni,aku semakin rapat dengan komander senior,para pelatih walaupun aku tak tahulah tanggapan diorang kat aku.Yelah,kengkadang garang,kengkadang menggila.~ ~


Sekali lagi, tahniah H-coy :)Kalian awesome!

H ,H,H COY!!



2 comments:

Farul said...

Tahniah Munirah, bangganya.. sekarang masih aktif lagi atau tidak?

Saya Komd (B) Mohd Afarul intake 32 H- coy ex Ketua Kompeni.

MuniRAH Kadir said...

@Farul terima kasih..masih lagi aktif,tp sekarang dah kena tukar dkt uitm seremban,so aktif di sana pulak :)