Sunday, 11 November 2012

AL-KISAH (PERKAD) PERTANDINGAN KAWAD KAKI ANTARA FAKULTI 2012




Bukan semua orang sukakan aktiviti berkawad kaki ni,sebab al-musababnya,al-maklumlah takut kulit kena bakar dengan cahaya matahari yang terikla,nanti lenguh-lenguh satu badanlah dan blablablabla..

Tapi,tahukah anda?Dengan berkawad,korang tak perlu bersusah payah nak diet bagai,sebab yelah,kalau berkawad dalam masa 2 jam,boleh bayangkan tak berapa banyak lemak yang boleh kita bakar?Then,hidup ini akan lebih berdisiplin terutamanya bagi orang yang memang suka “berjanji melayu” tuh.Cuba bayangkan,kalau komander bagi arahan,sepatutnya pukul 8.30 malam dah patut ada dekat padang kawad, tapi korang still tak sampai-sampai jugak pada waktu yang telah ditetapkan?Agak-agak apa yang akan terjadi ye???



Entry kali ni,saya nak bercerita mengenai kisah saya dengan PERKAD.Pejam celik pejam celik,dah 2 tahun tamat persekolahan.Dan selama itulah,saya tidak berpeluang nak involvekan diri dengan aktiviti berkawad ini.Rindu pada kawad toksah katalah,pendek kata,1st time masuk Kesatria..feeling memang happy sebab yeayyyy,at last akan berkawad jugak.

cengginilah feelingnya yg sukar didescribkan tu


Then,dapat tahu yang akan ada pertandingan kawad kaki antara fakulti..Apa lagi,peluang sudah datang maa,takkanlah nak menganga je kan? Since latihan dibuat pada setiap malam,it’s ok.Walaupun sepatutnya malam-malam tu perlu ada assignment,and keesokan harinya ada quiz and test bagai,tapi itulah,kenalah pandai manage time dengan baik.  Betullah orang kata,kalau kita minat terhadap apa yang kita lakukan,kita akan rasa benda tu fun, tak kiralah letih mana.Itu alkisah sebulan setengah yang lalu


*selak muka baru

\
10.11.2012

The war has began.Nampak sangat tipunya kalau kata tak nervous kan?Walaupun kami ni tak berapa nak cukup latihan disebabkan kekangan-kekangan yang tak dapat dielakkan,kami cuba melakukan sehabis baik yang mungkin.Satu je yang aku dapat perhatikan kat sini,iaitu kepercayaan.Kepercayaan ahli kumpulan terhadap seorang ketua dan juga seorang ketua yang percaya,anak buahnya akan melakukan yang terbaik sehabis mungkin..


Menang,kalah adat pertandingan.Yang penting semasa kita orang buat tadi,I really can feel the teamwork among us..Without teamwork and trust,susah rasanya nak buat seperti tadi.Lepas ni,tak payah dah turun setiap malam,tapi sudah mula merindui saat-saat kami berkawad tak kiralah hujan bersertakan kilat dan petir ataupun tidak.Lastly, pertama kali dalam hidup saya, tak pernah lagilah jumpa komander2 yang sangat cool and sempoi like my company…I really respect them a lot..*tabik springgg...H coy,we are the best !!

p/s:Memori yang terindah di sem 1…..


10 comments:

cikumi_armena said...

tringin nk msok kesat tp x bleh..haha
kna pksa msuk bpc..
btw,jaejoong oppa so hensem!!
#CodeNameJackal

Ashiqin Zolkifli said...

lama dah aku tak berkawad secara serius. dulu masa Kesatria main-main je.

miss chillax said...

oh yeah! aku suka aku suka

MuniRAH Kadir said...

@miss chillaxapa yg ko suka??citer sikit..heeeee

MuniRAH Kadir said...

@cikumi_armenajaejoong mmg hensem,,,can;t wait to watch #CodeNameJackal kat malaysia nih

MuniRAH Kadir said...

@Ashiqin Zolkiflitulah jo,best pe kawad...tp,kalo x de pertandingan dalam group aq main2 gak..hahaha

miss chillax said...

aku suka cara kau describekan feeling kau tu. kahkahkah

KRL kaprileader said...

http://www.youtube.com/watch?v=tIQJC4hPdCc&feature=plcp

MuniRAH Kadir said...

@miss chillaxOH YEAH??thx

MuniRAH Kadir said...

@KRL kaprileaderthx for the lonk...perf. pancaragam hari tu mmg gempak :)