Wednesday, 20 July 2011

PREVIEW DRAMA-DRAMA LAKONAN LEE MIN HO

Hello para blogges sekalian.Kali ni saya nak bercerita sikit la pasal drama korea.Rasanya ni first time saya tulis entry pasal korea nih.Bagi yang tak tahu,saya ni memang peminat TEGAR DRAMA KOREA...nak panggil saya kaki drama korea pun ...silakanlah.

Tahun berganti tahun,pelakon pun bertukar ganti.Namun,suka cita dimaklumkan ye kengkawan,pelakon korea paling melekat lagi kebabom di abad ke-21 ni,jatuh kepada LEE MIN HO.Kalau sape2 rasa tak bersetuju dengan saya,x pe..x pe...saya tak kisah pun.Kerana ini cuma pandangan peribadi saya je..Kalo korang nak kata JANG GEUN SUK ke..idakpun KIM HYUN JOONG pun,suka hati korangla...tapi still,LEE MIN HO TETAP NOMBOR SATU DI HATI....



JANG GEUN SUK


KIM HYUN JOONG



ok,sekarang saya nak preview balikla drama2 lakonan si Lee Min Ho nih....


Drama BOF ni bukanla drama pertama yang LMH berlakon.Sebelum ni,seresla,x kenal pun mamat nih.Hah,start drama ni ditayangkan kat 8 tv,dah sah,memang saya dah terkena penangan+badi dgn cerita ni.Watak yang dia pegang sangatla sesuai dengan karakter dia.Dahlah muka hensem,berlakon pun pandai...memang orang kata ape?FULL PACKAGED gituh.Tapi,jangan salah sangka,bukan saya sorang je yang gila dgn dia nih.Malah,kwn2 saya pun dah hampir kena strok jugaklah bila dengar nama dia nih...especially girls..Hmm,mau pengsan kot kalo dorang jumpa LMH secara live(SAYA??MASUK WAD KECEMASAN TERUS KOTTTT!~HEE)


Lepas drama BOF,sudah tentu la peminat fanatik LMH,tertunggu2 drama dia nih.So,tahun 2010,terhasillah drama PERSONAL TASTE nih.Kali ni, para wanita di luar sana memang hampir 80% cair.Kerana,rambutnya yang sangatla menawan.Alaa,sebab dia buat rambut straight.Memang superb habihla...Yela,dlm BOF kan dia buat rambut gulung maa...Kali ni,LMH x la jadi anak orang kaya lagi,dia just seorang arkitek.Tapi,satu jela perangai yang dia x leh nak elak daripada menyerupai lakonannya dlm BOF....yup,cara dia berjalan,duduk...memang sama habih...Nasihat saya,sape2 yang x tengok lagi citer nih,rajin2 kanlah diri anda pergi ke youtube ataupun mysoju tau..Tak rugila....caring+loving kotttt..



Taraaaaaa.............NILA DRAMA LMH yang terbaru....Drama ni masih lagi ditayangkan kat korea tau.Maksudnya,citer ni x habih lagi episodnya kat tv.Tapi,still,drama ni dah macam pecah panggung jugaklah,sebab serius kalo korang tengok drama nih,mata tu dah x tengok benda lain dah.Kali ni memang smart habih gila kentangla LMH berlakon.Nak tahu kenapa??

1.Dia ubah rambutnya menjadikan dia lagi la hensem punya hensem.Seres tak tipu.Dan pada para wanita di luar sana....100% saya gerenti anda akan cair

2.Drama aksi yang menguji ketangkasan dia..Dahlah hensem then berlakon pulak watak yang macam prince charming...tergoda habih.

3.Tapi,masalahnya,dalam cerita ni,dia agak playboy.Sikit je,x banyak.....

nak tambah lagi sikit,kali ni kan,walopun dia asik buat mka serius dia tuh,tapi,sekali dia buat pangai caring dia tuh kat si heroin,memang terbuai la weh...serius+caring=CAIR 

The latest newss,rating drama ni dah melebihi 20%,menandakan betapa drama ni memang ditunggu2 oleh peminat-peminatnya.Hmm,sebab yang lain???Drama ni diadaptasi drpd komik Japan,plus korea adalah yang pertama yang adaptasikannya jadi drama.Maksudnya di sini,JAPANESE VERSION AND TAIWANESE VERSION masih x buat lagi...CITY HUNTER THE BEST...TAK TIPU WOOO

Well,kalo korang tanya sume gurlz yg minat fanatik kat LMH nih(including ME..OF COURSE)jawapannya senang je..
1.HENSEM
2.PANDAI BERLAKON

so,susah la nk jumpa pelakon yang packagenya lengkap.Sebab kalo ada pun,maybe x de kedua-duanya sekaligus....

P/S:LOVE LEE MIN HOO

12 comments:

Hafizi Sakan said...

x suke jun pyo dlm BOF..trlalu ego!..(http://kitamengonsi.blogspot.com/....jom bace n follow)

MuniRAH Kadir said...

hhahaha...still tula daya penarik citer tu kan?

khadijahmajid said...

i luv u mun....dijah pun dah addict dgn LMH ni,walaupun muka dia mirip cam customer dijah..tapi customer tu GAY...kesian.semoga dia kembali ke pangkal jalan..ameen.:)

MuniRAH Kadir said...

dijah.love u too

syty said...

da ngok ke citer nie

Admin said...

LISTEN ONLINE RADIO AND WATCHING FREE
MOVIE ONLINE ,SPORTS ONLINE LIVE.
FOR WATCHING MOVIE ,NEWS ,AL JAZEERA ,SPORTS
VISIT LINK > CLICK TO WATCHING <
SINGAPORE RADIO >CLICK TO LISTEN <<
 LISTEN HINDI RADIO VISIT LINK >>CLICK TO LISTEN <<
 WATCHING HINDI MOVIE CHANNEL VISIT LINK >>KLIK TO WATCHING
INDONESIA RADIO,THAILAND RADIO AND MORE
MALAYSIA TV ONLINE ,MALAYSIA RADIO ONLINE

Nurul ain said...

lee min hoo sgt2 hot :)
Inspirasi Nurul Ain

MuniRAH Kadir said...

sy sokong anda

Nurrul said...

cerita boys over flower pun best juga.. terselah kenakalan MIN HOO :p !

http://youismysoul.blogspot.com/2011/11/boys-over-flower-k-pop.html

nia marlissa said...

peminat fanatik nih :))

teha said...

LMH..hahaha..btul ske sgt cra dia jalan,duduk,lari,senyum, semua lah.. Love him

MuniRAH Kadir said...

@tehastylo giler kan??heee